Nieuws

Jonge Socialisten blij dat de PvdA eindelijk durft te kiezen

Donderdag, 16 februari 2012. Nieuws

Cohen en Spekman willen linksom uit de economische crisis komen, zo was te lezen in Trouw vandaag. Zoals Spekman het op het PvdA congres in januari zei “de PvdA is links, laten we daar niet moeilijk over doen”. Daar zijn de Jonge Socialisten het volledig mee eens, er missen nog wel concrete punten waaruit die linkse koers echt gaat blijken.

Jonge Socialisten blij dat de PvdA eindelijk durft te kiezen

De Jonge Socialisten in de PvdA zetten in op aandacht voor toekomst; “Als de PvdA écht een ander en socialer Nederland wil dan moet zij duidelijke linkse keuzes maken en niet bang zijn daar een aantal mensen mee te verliezen. We zijn benieuwd met welke plannen Cohen en Spekman komen”, aldus Rick Jonker, landelijk voorzitter JS.

De PvdA moet gewoon doen waar ze voor is opgericht: pleiten voor toegankelijk en kwalitatief goed onderwijs, inzetten op zoveel mogelijk vaste werkgelegenheid, een degelijk pensioen, menselijke in plaats van marktgedreven zorg en niet te vergeten een solidair en democratisch Europa. Dan word het voor de burger concreet waarvoor de PvdA staat.

De Tweede Kamerfractie moet beter luisteren naar de achterban. "Fractie, vecht samen voor een rechtvaardiger en beter Nederland en maak duidelijk dat je samen met andere linkse en progressieve partijen een betere toekomst voor iedereen wil maken. Daar zal niet iedereen in de partij het mee eens zijn, maar dat is dan jammer. De tijd van visieloos rond kunnen dobberen is wat ons betreft écht voorbij", aldus Jonker.Tweede Congreskrant Online Lees verder

Tweede Congreskrant Online

De Tweede Congreskrant van het aankomende Najaarscongres in Groningen staat online!

Deze week, ledenwerfweek! Lees verder

Deze week, ledenwerfweek!

Deze week staat volledig in het teken van het werven van leden! Ken je mensen die politiek geïnteresseerd zijn of maatschappelijk betrokken? Die een hart hebben voor solidariteit en het sociale niet uit het oog verliezen? Maak ze dan lid!

Jonge Socialisten bieden D66 helpende hand Lees verder

Jonge Socialisten bieden D66 helpende hand

De Jonge Socialisten in de PvdA (JS) hebben met verbazing kennisgenomen van de groeitour die D66 afgelopen vrijdag aankondigde. Twee dagen eerder lieten ze namelijk samen met het CDA weten juist extra te willen snoeien.

Alles over het Najaarscongres in Groningen! Lees verder

Alles over het Najaarscongres in Groningen!

Het Najaarscongres vindt plaats op 22 en 23 november in Groningen. Lees hier alles over de opzet van het congres, de ingediende voorstellen en de belangrijkste praktische zaken.

'Studentenbond spreekt niet namens ons' Lees verder

'Studentenbond spreekt niet namens ons'

De onafhankelijke jongerenorganisaties van de VVD, PvdA en D66 verenigen zich in hun steun voor het sociaal leenstelsel. De JOVD, Jonge Socialisten en Jonge Democraten vinden het akkoord 'voor iedere student de beste uitkomst'.