Nieuws

Jonge Socialisten blij dat de PvdA eindelijk durft te kiezen

Donderdag, 16 februari 2012. Nieuws

Cohen en Spekman willen linksom uit de economische crisis komen, zo was te lezen in Trouw vandaag. Zoals Spekman het op het PvdA congres in januari zei “de PvdA is links, laten we daar niet moeilijk over doen”. Daar zijn de Jonge Socialisten het volledig mee eens, er missen nog wel concrete punten waaruit die linkse koers echt gaat blijken.

Jonge Socialisten blij dat de PvdA eindelijk durft te kiezen

De Jonge Socialisten in de PvdA zetten in op aandacht voor toekomst; “Als de PvdA écht een ander en socialer Nederland wil dan moet zij duidelijke linkse keuzes maken en niet bang zijn daar een aantal mensen mee te verliezen. We zijn benieuwd met welke plannen Cohen en Spekman komen”, aldus Rick Jonker, landelijk voorzitter JS.

De PvdA moet gewoon doen waar ze voor is opgericht: pleiten voor toegankelijk en kwalitatief goed onderwijs, inzetten op zoveel mogelijk vaste werkgelegenheid, een degelijk pensioen, menselijke in plaats van marktgedreven zorg en niet te vergeten een solidair en democratisch Europa. Dan word het voor de burger concreet waarvoor de PvdA staat.

De Tweede Kamerfractie moet beter luisteren naar de achterban. "Fractie, vecht samen voor een rechtvaardiger en beter Nederland en maak duidelijk dat je samen met andere linkse en progressieve partijen een betere toekomst voor iedereen wil maken. Daar zal niet iedereen in de partij het mee eens zijn, maar dat is dan jammer. De tijd van visieloos rond kunnen dobberen is wat ons betreft écht voorbij", aldus Jonker.Jonge Socialisten geschokt door vliegramp Lees verder

Jonge Socialisten geschokt door vliegramp

Met ongeloof en verslagenheid hebben de Jonge Socialisten kennis genomen van de vliegramp in Oekraïne.

Jonge Socialisten: PvdA, blijf buiten de Brusselse handjeklap! Lees verder

Jonge Socialisten: PvdA, blijf buiten de Brusselse handjeklap!

De Jonge Socialisten zijn diep teleurgesteld over de deal die de Europese Sociaaldemocraten in het Europees Parlement sloten om de positie van Martin Schulz veilig te stellen.

De JS heeft een nieuw bestuur! Lees verder

De JS heeft een nieuw bestuur!

Op het afgelopen Voorjaarscongres is het nieuwe bestuur van de Jonge Socialisten in de PvdA verkozen. Bekijk hier wie wat gaat doen!

Doelstellingen aanpak jeugdwerkloosheid onduidelijk Lees verder

Doelstellingen aanpak jeugdwerkloosheid onduidelijk

Vanochtend namen Bram van Ojik (GroenLinks), Mariëtte Hamer (PvdA) en Pieter Heerma (CDA) een paar van de 127.000 CV's in ontvangst, tijdens onze jeugdwerkloosheidsactie bij het Binnenhof. Samen met FNV Jong, CNV Jongeren en DWARS wil de JS dat de aanpak jeugdwerkloosheid duidelijkere doelstellingen en meer samenhang krijgt.

De JS kiest een nieuw Landelijk Bestuur! Lees verder

De JS kiest een nieuw Landelijk Bestuur!

Het mandaat van het huidige Landelijk Bestuur zit er bijna op, over twee weken treed er een nieuw LB aan. Maar zij moeten wel eerst verkozen worden! Stem digitaal op een van de twee voorzitterskandidaten, en kom naar het Congres om voor de andere functies te stemmen! Lees hier de brieven van de kandidaten.

Nieuwsbrief
Naar de agenda