Nieuws

Jonge Socialisten blij dat de PvdA eindelijk durft te kiezen

Donderdag, 16 februari 2012. Nieuws

Cohen en Spekman willen linksom uit de economische crisis komen, zo was te lezen in Trouw vandaag. Zoals Spekman het op het PvdA congres in januari zei “de PvdA is links, laten we daar niet moeilijk over doen”. Daar zijn de Jonge Socialisten het volledig mee eens, er missen nog wel concrete punten waaruit die linkse koers echt gaat blijken.

Jonge Socialisten blij dat de PvdA eindelijk durft te kiezen

De Jonge Socialisten in de PvdA zetten in op aandacht voor toekomst; “Als de PvdA écht een ander en socialer Nederland wil dan moet zij duidelijke linkse keuzes maken en niet bang zijn daar een aantal mensen mee te verliezen. We zijn benieuwd met welke plannen Cohen en Spekman komen”, aldus Rick Jonker, landelijk voorzitter JS.

De PvdA moet gewoon doen waar ze voor is opgericht: pleiten voor toegankelijk en kwalitatief goed onderwijs, inzetten op zoveel mogelijk vaste werkgelegenheid, een degelijk pensioen, menselijke in plaats van marktgedreven zorg en niet te vergeten een solidair en democratisch Europa. Dan word het voor de burger concreet waarvoor de PvdA staat.

De Tweede Kamerfractie moet beter luisteren naar de achterban. "Fractie, vecht samen voor een rechtvaardiger en beter Nederland en maak duidelijk dat je samen met andere linkse en progressieve partijen een betere toekomst voor iedereen wil maken. Daar zal niet iedereen in de partij het mee eens zijn, maar dat is dan jammer. De tijd van visieloos rond kunnen dobberen is wat ons betreft écht voorbij", aldus Jonker.Bart's speech op het PvdA-Congres Lees verder

Bart's speech op het PvdA-Congres

'Het wordt tijd om die stille meerderheid van gewone mensen, die welwillende krachten in ons land te mobiliseren om samen te strijden voor een écht vrij en saamhorig Nederland. Dat is de strijd die we de komende twee jaar moeten leveren.'

Uitkomst evaluatie-enquête Najaarscongres Lees verder

Uitkomst evaluatie-enquête Najaarscongres

Op 22 en 23 november vond het JS Najaarscongres in Groningen plaats. Voor dit congres is door het LB gekozen voor een andere opzet dan voorheen. In een enquête is aan alle congresgangers gevraagd wat zij vonden van deze nieuwe congresopzet. De uitkomsten van die enquête staan nu online.

Brief politieke jongeren aan senatoren: ''Laat u niet foppen door studentenbonden'' Lees verder

Brief politieke jongeren aan senatoren: ''Laat u niet foppen door studentenbonden''

De voorzitters van de Jonge Socialisten, JOVD en Jonge Democraten roepen de Eerste Kamer in een gezamenlijke brief op om vόόr het leenstelsel te stemmen.

De JS zoekt een vrijwilliger tijdens de campagne! Lees verder

De JS zoekt een vrijwilliger tijdens de campagne!

Lijkt het jou leuk om tijdens de Provinciale Statencampagne samen met het Landelijk Bestuur te werken aan een succesvolle campagne voor onze JS kandidaten (en de PvdA als geheel)?

'Je Suis Charlie' kolossaal op Den Haag Centraal Lees verder

'Je Suis Charlie' kolossaal op Den Haag Centraal

Politieke jongeren van VVD, PvdA en GroenLinks betuigen steun aan het Franse Tijdschrift Charlie Hebdo.