Nieuws

Jonge Socialisten blij dat de PvdA eindelijk durft te kiezen

Donderdag, 16 februari 2012. Nieuws

Cohen en Spekman willen linksom uit de economische crisis komen, zo was te lezen in Trouw vandaag. Zoals Spekman het op het PvdA congres in januari zei “de PvdA is links, laten we daar niet moeilijk over doen”. Daar zijn de Jonge Socialisten het volledig mee eens, er missen nog wel concrete punten waaruit die linkse koers echt gaat blijken.

Jonge Socialisten blij dat de PvdA eindelijk durft te kiezen

De Jonge Socialisten in de PvdA zetten in op aandacht voor toekomst; “Als de PvdA écht een ander en socialer Nederland wil dan moet zij duidelijke linkse keuzes maken en niet bang zijn daar een aantal mensen mee te verliezen. We zijn benieuwd met welke plannen Cohen en Spekman komen”, aldus Rick Jonker, landelijk voorzitter JS.

De PvdA moet gewoon doen waar ze voor is opgericht: pleiten voor toegankelijk en kwalitatief goed onderwijs, inzetten op zoveel mogelijk vaste werkgelegenheid, een degelijk pensioen, menselijke in plaats van marktgedreven zorg en niet te vergeten een solidair en democratisch Europa. Dan word het voor de burger concreet waarvoor de PvdA staat.

De Tweede Kamerfractie moet beter luisteren naar de achterban. "Fractie, vecht samen voor een rechtvaardiger en beter Nederland en maak duidelijk dat je samen met andere linkse en progressieve partijen een betere toekomst voor iedereen wil maken. Daar zal niet iedereen in de partij het mee eens zijn, maar dat is dan jammer. De tijd van visieloos rond kunnen dobberen is wat ons betreft écht voorbij", aldus Jonker.Werkplan landelijk bestuur 2014/2015 Lees verder

Werkplan landelijk bestuur 2014/2015

Tijdens het bestuursweekend hebben wij als landelijk bestuur ons werkplan opgesteld.

Kom naar de opening van Politiek Seizoen! Lees verder

Kom naar de opening van Politiek Seizoen!

Samen met andere JS'ers terugblikken op Prinsjesdag? Of gezellig bijpraten over de vakantie? Kom dan woensdag 17 september naar Den Bosch voor de opening van het politieke seizoen!

Derde congreskrant online Lees verder

Derde congreskrant online

De derde congreskrant staat vanaf nu online!

Jonge Socialisten geschokt door vliegramp Lees verder

Jonge Socialisten geschokt door vliegramp

Met ongeloof en verslagenheid hebben de Jonge Socialisten kennis genomen van de vliegramp in Oekraïne.

Jonge Socialisten: PvdA, blijf buiten de Brusselse handjeklap! Lees verder

Jonge Socialisten: PvdA, blijf buiten de Brusselse handjeklap!

De Jonge Socialisten zijn diep teleurgesteld over de deal die de Europese Sociaaldemocraten in het Europees Parlement sloten om de positie van Martin Schulz veilig te stellen.