Nieuws

Jonge Socialisten blij dat de PvdA eindelijk durft te kiezen

Donderdag, 16 februari 2012. Nieuws

Cohen en Spekman willen linksom uit de economische crisis komen, zo was te lezen in Trouw vandaag. Zoals Spekman het op het PvdA congres in januari zei “de PvdA is links, laten we daar niet moeilijk over doen”. Daar zijn de Jonge Socialisten het volledig mee eens, er missen nog wel concrete punten waaruit die linkse koers echt gaat blijken.

Jonge Socialisten blij dat de PvdA eindelijk durft te kiezen

De Jonge Socialisten in de PvdA zetten in op aandacht voor toekomst; “Als de PvdA écht een ander en socialer Nederland wil dan moet zij duidelijke linkse keuzes maken en niet bang zijn daar een aantal mensen mee te verliezen. We zijn benieuwd met welke plannen Cohen en Spekman komen”, aldus Rick Jonker, landelijk voorzitter JS.

De PvdA moet gewoon doen waar ze voor is opgericht: pleiten voor toegankelijk en kwalitatief goed onderwijs, inzetten op zoveel mogelijk vaste werkgelegenheid, een degelijk pensioen, menselijke in plaats van marktgedreven zorg en niet te vergeten een solidair en democratisch Europa. Dan word het voor de burger concreet waarvoor de PvdA staat.

De Tweede Kamerfractie moet beter luisteren naar de achterban. "Fractie, vecht samen voor een rechtvaardiger en beter Nederland en maak duidelijk dat je samen met andere linkse en progressieve partijen een betere toekomst voor iedereen wil maken. Daar zal niet iedereen in de partij het mee eens zijn, maar dat is dan jammer. De tijd van visieloos rond kunnen dobberen is wat ons betreft écht voorbij", aldus Jonker.Lees verder

Moties en amendementen congres

De ingediende moties en amendementen zijn hier te vinden.

Alles over het Najaarscongres! Lees verder

Alles over het Najaarscongres!

Op 21 en 22 november vindt in Maastricht het Najaarscongres van de JS plaats. Hier gaan we met elkaar in discussie over het thema 'Onderwijs: verheffing & emancipatie'.

Eigen tempo of eenheidsworst? - Discussieavond voortgezet onderwijs Lees verder

Eigen tempo of eenheidsworst? - Discussieavond voortgezet onderwijs

Bijna vijftig jaar naar de invoering van de Mammoetwet laait de discussie over het voortgezet onderwijs op. Moet er niet grondig verbouwd worden? Is het tijd voor een nieuwe Mammoetwet? Praat mee bij deze discussieavond van de Werkgroep Onderwijs.

Eerste Congreskrant online! Lees verder

Eerste Congreskrant online!

Vandaag is de Eerste Congreskrant gepubliceerd. Hierin vind je alle logistieke en procedurele informatie over het Najaarscongres 2015.

Jonge Socialisten: “Nijpels, lever je opdracht in!” Lees verder

Jonge Socialisten: “Nijpels, lever je opdracht in!”

De Jonge Socialisten in de PvdA (JS) vinden dat Ed Nijpels, die toeziet op de uitvoering van het energieakkoord, zijn opdracht moet inleveren. Vandaag bleek opnieuw dat de doelstellingen uit het energieakkoord bij lange na niet gehaald gaan worden. “Voor Nijpels lijkt het me bijzonder frustrerend dat het kabinet zo laks omspringt met het energieakkoord,” Aldus JS-voorzitter Bart van Bruggen. “Bij herhaling toont het kabinet geen verbetering, daarom moet Nijpels de nucleaire optie kiezen: z’n opdracht teruggeven. Zo’n signaal zou het kabinet toch aan het denken moeten zetten.”