Nieuws

Jonge Socialisten blij dat de PvdA eindelijk durft te kiezen

Donderdag, 16 februari 2012. Nieuws

Cohen en Spekman willen linksom uit de economische crisis komen, zo was te lezen in Trouw vandaag. Zoals Spekman het op het PvdA congres in januari zei “de PvdA is links, laten we daar niet moeilijk over doen”. Daar zijn de Jonge Socialisten het volledig mee eens, er missen nog wel concrete punten waaruit die linkse koers echt gaat blijken.

Jonge Socialisten blij dat de PvdA eindelijk durft te kiezen

De Jonge Socialisten in de PvdA zetten in op aandacht voor toekomst; “Als de PvdA écht een ander en socialer Nederland wil dan moet zij duidelijke linkse keuzes maken en niet bang zijn daar een aantal mensen mee te verliezen. We zijn benieuwd met welke plannen Cohen en Spekman komen”, aldus Rick Jonker, landelijk voorzitter JS.

De PvdA moet gewoon doen waar ze voor is opgericht: pleiten voor toegankelijk en kwalitatief goed onderwijs, inzetten op zoveel mogelijk vaste werkgelegenheid, een degelijk pensioen, menselijke in plaats van marktgedreven zorg en niet te vergeten een solidair en democratisch Europa. Dan word het voor de burger concreet waarvoor de PvdA staat.

De Tweede Kamerfractie moet beter luisteren naar de achterban. "Fractie, vecht samen voor een rechtvaardiger en beter Nederland en maak duidelijk dat je samen met andere linkse en progressieve partijen een betere toekomst voor iedereen wil maken. Daar zal niet iedereen in de partij het mee eens zijn, maar dat is dan jammer. De tijd van visieloos rond kunnen dobberen is wat ons betreft écht voorbij", aldus Jonker.Jonge Socialisten bieden D66 helpende hand Lees verder

Jonge Socialisten bieden D66 helpende hand

De Jonge Socialisten in de PvdA (JS) hebben met verbazing kennisgenomen van de groeitour die D66 afgelopen vrijdag aankondigde. Twee dagen eerder lieten ze namelijk samen met het CDA weten juist extra te willen snoeien.

Eerste Congreskrant Najaarscongres 2014 Lees verder

Eerste Congreskrant Najaarscongres 2014

De Eerste Congreskrant voor het Najaarscongres in Groningen is nu beschikbaar!

'Studentenbond spreekt niet namens ons' Lees verder

'Studentenbond spreekt niet namens ons'

De onafhankelijke jongerenorganisaties van de VVD, PvdA en D66 verenigen zich in hun steun voor het sociaal leenstelsel. De JOVD, Jonge Socialisten en Jonge Democraten vinden het akkoord 'voor iedere student de beste uitkomst'.

Veranderingen JS-congres Lees verder

Veranderingen JS-congres

Het komende najaarscongres wordt anders dan andere congressen. In dit nieuwsbericht vind je hier meer informatie over.

Werkplan landelijk bestuur 2014/2015 Lees verder

Werkplan landelijk bestuur 2014/2015

Tijdens het bestuursweekend hebben wij als landelijk bestuur ons werkplan opgesteld.