Nieuws

Jonge Socialisten blij dat de PvdA eindelijk durft te kiezen

Donderdag, 16 februari 2012. Nieuws

Cohen en Spekman willen linksom uit de economische crisis komen, zo was te lezen in Trouw vandaag. Zoals Spekman het op het PvdA congres in januari zei “de PvdA is links, laten we daar niet moeilijk over doen”. Daar zijn de Jonge Socialisten het volledig mee eens, er missen nog wel concrete punten waaruit die linkse koers echt gaat blijken.

Jonge Socialisten blij dat de PvdA eindelijk durft te kiezen

De Jonge Socialisten in de PvdA zetten in op aandacht voor toekomst; “Als de PvdA écht een ander en socialer Nederland wil dan moet zij duidelijke linkse keuzes maken en niet bang zijn daar een aantal mensen mee te verliezen. We zijn benieuwd met welke plannen Cohen en Spekman komen”, aldus Rick Jonker, landelijk voorzitter JS.

De PvdA moet gewoon doen waar ze voor is opgericht: pleiten voor toegankelijk en kwalitatief goed onderwijs, inzetten op zoveel mogelijk vaste werkgelegenheid, een degelijk pensioen, menselijke in plaats van marktgedreven zorg en niet te vergeten een solidair en democratisch Europa. Dan word het voor de burger concreet waarvoor de PvdA staat.

De Tweede Kamerfractie moet beter luisteren naar de achterban. "Fractie, vecht samen voor een rechtvaardiger en beter Nederland en maak duidelijk dat je samen met andere linkse en progressieve partijen een betere toekomst voor iedereen wil maken. Daar zal niet iedereen in de partij het mee eens zijn, maar dat is dan jammer. De tijd van visieloos rond kunnen dobberen is wat ons betreft écht voorbij", aldus Jonker.Derde congreskrant online Lees verder

Derde congreskrant online

Het presidium heeft de Derde Congreskrant vastgesteld waarin de notulen van het voorjaarscongres te lezen zijn.

Verwelkte Roos voor Dijsselbloem Lees verder

Verwelkte Roos voor Dijsselbloem

De Jonge Socialisten in de PvdA reiken dit jaar de Verwelkte Roos uit aan Jeroen Dijsselbloem. Hoewel die dit jaar eigenlijk voor Willem Vermeend bedoeld was, gaat Dijsselbloem er toch met deze twijfelachtige eer vandoor. JS-voorzitter Bart van Bruggen: “Het totale gebrek aan compassie met het Griekse humanitaire drama dat Dijsselbloem getoond heeft maakt dat hij onze Verwelkte Roos nu meer dan wie ook verdient.”

Feta voor Jacques Monasch Lees verder

Feta voor Jacques Monasch

Het patent voor oliedomme en beledigende uitspraken blijkt niet exclusief in handen van werkgeversvoorman Hans de Boer. Ook PvdA-Kamerlid Jacques Monasch kan er wat van. Vandaag stak hij op Twitter zijn spreekwoordelijke middelvinger op naar de Griekse bevolking.

Ik ben niet racistisch, maar … Lees verder

Ik ben niet racistisch, maar …

De Jonge Socialisten in de PvdA, DWARS en PINK hebben vandaag een video en een manifest gelanceerd om discriminatie aan te pakken in Nederland. De politieke jongerenorganisaties willen dat bedrijven die discrimineren harder worden aangepakt en dat de overheid een proef moet starten met anoniem solliciteren.

Dit is het landelijk bestuur 2015/2016 Lees verder

Dit is het landelijk bestuur 2015/2016

De uitslag van de verkiezingen voor het nieuwe landelijk bestuur van de Jonge Socialisten in de PvdA is bekend!

Nieuwsbrief
Naar de agenda