Nieuws

Jonge Socialisten blij dat de PvdA eindelijk durft te kiezen

Donderdag, 16 februari 2012. Nieuws

Cohen en Spekman willen linksom uit de economische crisis komen, zo was te lezen in Trouw vandaag. Zoals Spekman het op het PvdA congres in januari zei “de PvdA is links, laten we daar niet moeilijk over doen”. Daar zijn de Jonge Socialisten het volledig mee eens, er missen nog wel concrete punten waaruit die linkse koers echt gaat blijken.

Jonge Socialisten blij dat de PvdA eindelijk durft te kiezen

De Jonge Socialisten in de PvdA zetten in op aandacht voor toekomst; “Als de PvdA écht een ander en socialer Nederland wil dan moet zij duidelijke linkse keuzes maken en niet bang zijn daar een aantal mensen mee te verliezen. We zijn benieuwd met welke plannen Cohen en Spekman komen”, aldus Rick Jonker, landelijk voorzitter JS.

De PvdA moet gewoon doen waar ze voor is opgericht: pleiten voor toegankelijk en kwalitatief goed onderwijs, inzetten op zoveel mogelijk vaste werkgelegenheid, een degelijk pensioen, menselijke in plaats van marktgedreven zorg en niet te vergeten een solidair en democratisch Europa. Dan word het voor de burger concreet waarvoor de PvdA staat.

De Tweede Kamerfractie moet beter luisteren naar de achterban. "Fractie, vecht samen voor een rechtvaardiger en beter Nederland en maak duidelijk dat je samen met andere linkse en progressieve partijen een betere toekomst voor iedereen wil maken. Daar zal niet iedereen in de partij het mee eens zijn, maar dat is dan jammer. De tijd van visieloos rond kunnen dobberen is wat ons betreft écht voorbij", aldus Jonker.Band Zonder Belasting Lees verder

Band Zonder Belasting

Grote bands, zoals U2 en de Rolling Stones, ontwijken belasting via Nederlandse brievenbusfirma's. De JS is het zat dat grote bedrijven onder de belastingplicht uitkomen. Daar treden we letterlijk tegen optreden, met een optreden van onze Band Zonder Belasting!

Eurocampagne: Jeugdwerkloosheid Lees verder

Eurocampagne: Jeugdwerkloosheid

Blijf van de bank met Brussel, dat is voor de JS de inzet van onze Europese campagne. De Europese Unie heeft volgens ons een taak in de bestrijding van de jeugdwerkloosheid. Vind jij dat ook? Help dan mee met de campagne!

Vier de Dag van de Arbeid met de JS! Lees verder

Vier de Dag van de Arbeid met de JS!

De PvdA en de Jonge Socialisten organiseren dit jaar samen de 1 mei viering. Kom de Dag van de Arbeid met ons mee vieren in Amsterdam!

Progressive Governance Conference met Jens Stoltenberg Lees verder

Progressive Governance Conference met Jens Stoltenberg

Op 24 april vindt de Progressive Governance Conference plaats in Amsterdam, met onder andere Jens Stoltenberg (toekomstig secretaris-generaal van de NAVO). Wil je ook komen? Dat kan!

JS goes international! Lees verder

JS goes international!

De komende tijd gaat de JS helemaal internationaal! Lees hier wat er op het programma staat en waar jij aan deel kunt nemen!