Nieuws

Jonge Socialisten blij dat de PvdA eindelijk durft te kiezen

Donderdag, 16 februari 2012. Nieuws

Cohen en Spekman willen linksom uit de economische crisis komen, zo was te lezen in Trouw vandaag. Zoals Spekman het op het PvdA congres in januari zei “de PvdA is links, laten we daar niet moeilijk over doen”. Daar zijn de Jonge Socialisten het volledig mee eens, er missen nog wel concrete punten waaruit die linkse koers echt gaat blijken.

Jonge Socialisten blij dat de PvdA eindelijk durft te kiezen

De Jonge Socialisten in de PvdA zetten in op aandacht voor toekomst; “Als de PvdA écht een ander en socialer Nederland wil dan moet zij duidelijke linkse keuzes maken en niet bang zijn daar een aantal mensen mee te verliezen. We zijn benieuwd met welke plannen Cohen en Spekman komen”, aldus Rick Jonker, landelijk voorzitter JS.

De PvdA moet gewoon doen waar ze voor is opgericht: pleiten voor toegankelijk en kwalitatief goed onderwijs, inzetten op zoveel mogelijk vaste werkgelegenheid, een degelijk pensioen, menselijke in plaats van marktgedreven zorg en niet te vergeten een solidair en democratisch Europa. Dan word het voor de burger concreet waarvoor de PvdA staat.

De Tweede Kamerfractie moet beter luisteren naar de achterban. "Fractie, vecht samen voor een rechtvaardiger en beter Nederland en maak duidelijk dat je samen met andere linkse en progressieve partijen een betere toekomst voor iedereen wil maken. Daar zal niet iedereen in de partij het mee eens zijn, maar dat is dan jammer. De tijd van visieloos rond kunnen dobberen is wat ons betreft écht voorbij", aldus Jonker.Jonge Socialisten willen af van verplicht eigen risico Lees verder

Jonge Socialisten willen af van verplicht eigen risico

De Jonge Socialisten in de PvdA pleiten voor het afschaffen van het eigen risico in de zorg. Dit staat in een zorgplan dat zij op 26 maart overhandigen aan minister Schippers van Volksgezondheid en PvdA-Tweede Kamerlid Lea Bouwmeester.

Functieprofielen Landelijk Bestuur 2015-2016 Lees verder

Functieprofielen Landelijk Bestuur 2015-2016

Het presidium heeft de functieprofielen voor het bestuur 2015-2016 vastgesteld.

Jonge Socialisten: uitslag vervelend, maar niet verrassend Lees verder

Jonge Socialisten: uitslag vervelend, maar niet verrassend

De Jonge Socialisten in de PvdA (JS) spreken van een vervelende verkiezingsuitslag bij de Provinciale Statenverkiezingen van gisteren. De teleurstelling komt echter niet als een verrassing.

Stukken Verenigingsconferentie Lees verder

Stukken Verenigingsconferentie

Op zaterdag 21 maart organiseert het landelijk bestuur een verenigingsconferentie om met de leden in gesprek te gaan over de hervorming van het congres en het wijzigen van het huishoudelijk reglement. Ook gaan we de wensen inventariseren met betrekking tot een nieuwe website.

Toespraak Bart bij Protestmars Hoger Onderwijs Lees verder

Toespraak Bart bij Protestmars Hoger Onderwijs

De Jonge Socialisten liepen mee in de Protestmars voor Democratisch Hoger Onderwijs. Onze voorzitter Bart mocht de demonstranten toespreken. De tekst van zijn speech kan je hier terug lezen: