Nieuws

Jonge Socialisten blij dat de PvdA eindelijk durft te kiezen

Donderdag, 16 februari 2012. Nieuws

Cohen en Spekman willen linksom uit de economische crisis komen, zo was te lezen in Trouw vandaag. Zoals Spekman het op het PvdA congres in januari zei “de PvdA is links, laten we daar niet moeilijk over doen”. Daar zijn de Jonge Socialisten het volledig mee eens, er missen nog wel concrete punten waaruit die linkse koers echt gaat blijken.

Jonge Socialisten blij dat de PvdA eindelijk durft te kiezen

De Jonge Socialisten in de PvdA zetten in op aandacht voor toekomst; “Als de PvdA écht een ander en socialer Nederland wil dan moet zij duidelijke linkse keuzes maken en niet bang zijn daar een aantal mensen mee te verliezen. We zijn benieuwd met welke plannen Cohen en Spekman komen”, aldus Rick Jonker, landelijk voorzitter JS.

De PvdA moet gewoon doen waar ze voor is opgericht: pleiten voor toegankelijk en kwalitatief goed onderwijs, inzetten op zoveel mogelijk vaste werkgelegenheid, een degelijk pensioen, menselijke in plaats van marktgedreven zorg en niet te vergeten een solidair en democratisch Europa. Dan word het voor de burger concreet waarvoor de PvdA staat.

De Tweede Kamerfractie moet beter luisteren naar de achterban. "Fractie, vecht samen voor een rechtvaardiger en beter Nederland en maak duidelijk dat je samen met andere linkse en progressieve partijen een betere toekomst voor iedereen wil maken. Daar zal niet iedereen in de partij het mee eens zijn, maar dat is dan jammer. De tijd van visieloos rond kunnen dobberen is wat ons betreft écht voorbij", aldus Jonker.Ledenraadpleging bed-bad-broodcompromis Lees verder

Ledenraadpleging bed-bad-broodcompromis

Gisteravond bereikten coalitiepartijen VVD en PvdA een compromis over de toekomst van de zogeheten bed-bad-broodregeling. Omdat dit een beladen onderwerp is dat de afgelopen periode veel (maatschappelijk) discussie teweeg bracht, willen we graag van onze leden weten wat zij van het compromis vinden.

Jonge Socialisten: bed-bad-broodcompromis is vooral een oplossing voor een politiek probleem Lees verder

Jonge Socialisten: bed-bad-broodcompromis is vooral een oplossing voor een politiek probleem

Een grote meerderheid van de Jonge Socialisten in de PvdA (JS) ziet in het bed-bad-broodcompromis van PvdA en VVD vooral een compromis dat een politiek probleem moet oplossen, in plaats van de problemen van uitgeprocedeerde asielzoekers. Dat blijkt uit een ledenraadpleging die vandaag door 237 Jonge Socialisten is ingevuld.

YES Congres Zwitserland Lees verder

YES Congres Zwitserland

Van 9 tot 12 april bezochten we het congres van onze Europese koepelorganisatie de Young European Socialists (YES) in Winterthur, Zwitserland.Op het congres hebben we hard ons best gedaan om onze kandidaat Bo Schijven verkozen te krijgen als vice-president van YES, maar dit is helaas niet gelukt. We wensen alle verkozenen, zowel in het bestuur als de control commission, veel succes de komende twee jaar!

De Zondagsbrief van Bart Lees verder

De Zondagsbrief van Bart

Voorzitter Bart schreef voor de PvdA vandaag de zondagsbrief. Lees de brief van Bart, over de strijd tegen het minimumjeugdloon, hier.

Belangrijke deadlines Voorjaarscongres Leiden Lees verder

Belangrijke deadlines Voorjaarscongres Leiden

Het Voorjaarscongres vindt jaar plaats in Leiden op 13 en 14 juni. Dat lijkt nog ver weg (en dat is het ook), maar houd de volgende deadlines goed in de gaten. Vergeet je ook vooral niet aan te melden via het aanmeldformulier.