Nieuws

Jonge Socialisten blij dat de PvdA eindelijk durft te kiezen

Donderdag, 16 februari 2012. Nieuws

Cohen en Spekman willen linksom uit de economische crisis komen, zo was te lezen in Trouw vandaag. Zoals Spekman het op het PvdA congres in januari zei “de PvdA is links, laten we daar niet moeilijk over doen”. Daar zijn de Jonge Socialisten het volledig mee eens, er missen nog wel concrete punten waaruit die linkse koers echt gaat blijken.

Jonge Socialisten blij dat de PvdA eindelijk durft te kiezen

De Jonge Socialisten in de PvdA zetten in op aandacht voor toekomst; “Als de PvdA écht een ander en socialer Nederland wil dan moet zij duidelijke linkse keuzes maken en niet bang zijn daar een aantal mensen mee te verliezen. We zijn benieuwd met welke plannen Cohen en Spekman komen”, aldus Rick Jonker, landelijk voorzitter JS.

De PvdA moet gewoon doen waar ze voor is opgericht: pleiten voor toegankelijk en kwalitatief goed onderwijs, inzetten op zoveel mogelijk vaste werkgelegenheid, een degelijk pensioen, menselijke in plaats van marktgedreven zorg en niet te vergeten een solidair en democratisch Europa. Dan word het voor de burger concreet waarvoor de PvdA staat.

De Tweede Kamerfractie moet beter luisteren naar de achterban. "Fractie, vecht samen voor een rechtvaardiger en beter Nederland en maak duidelijk dat je samen met andere linkse en progressieve partijen een betere toekomst voor iedereen wil maken. Daar zal niet iedereen in de partij het mee eens zijn, maar dat is dan jammer. De tijd van visieloos rond kunnen dobberen is wat ons betreft écht voorbij", aldus Jonker.Toespraak Bart bij Protestmars Hoger Onderwijs Lees verder

Toespraak Bart bij Protestmars Hoger Onderwijs

De Jonge Socialisten liepen mee in de Protestmars voor Democratisch Hoger Onderwijs. Onze voorzitter Bart mocht de demonstranten toespreken. De tekst van zijn speech kan je hier terug lezen:

Politieke jongeren: Koenders moet ambassadeur ontbieden Lees verder

Politieke jongeren: Koenders moet ambassadeur ontbieden

Onlangs onthulde De Volkskrant dat de Amerikaanse inlichtingendienst NSA een in Nederland gevestigde chipfabrikant heeft gehackt. Met de hierdoor verkregen informatie is de NSA in staat telefoonverkeer af te luisteren zonder dat het land in kwestie daarvan op de hoogte is.

Verenigingsconferentie 21 maart Lees verder

Verenigingsconferentie 21 maart

Op zaterdag 21 maart organiseert het landelijk bestuur een verenigingsconferentie om met de leden in gesprek te gaan over de hervorming van het congres en de wensen met betrekking tot een nieuwe website.

Onze campagnevrijwilliger! Lees verder

Onze campagnevrijwilliger!

Het kan zijn dat je binnenkort gebeld wordt door ene Rosalie van de JS. Zij helpt het landelijk bestuur namelijk tijdens de campagne. Bijvoorbeeld door leden te bellen om ze op te roepen mee te doen met de campagne, maar ook door het faciliteren van campagneacties. Ook campagne voeren? Dat kan! Stuur een mailtje naar campagne@js.nl en doe mee!

Functieprofielen Landelijk Bestuur 2015-2016 Lees verder

Functieprofielen Landelijk Bestuur 2015-2016

Lees hier de functieprofielen voor het landelijk bestuur van 2015-2016. Commentaar kan tot 16 februari naar het presidium worden gestuurd.