Nieuws

Jonge Socialisten blij dat de PvdA eindelijk durft te kiezen

Donderdag, 16 februari 2012. Nieuws

Cohen en Spekman willen linksom uit de economische crisis komen, zo was te lezen in Trouw vandaag. Zoals Spekman het op het PvdA congres in januari zei “de PvdA is links, laten we daar niet moeilijk over doen”. Daar zijn de Jonge Socialisten het volledig mee eens, er missen nog wel concrete punten waaruit die linkse koers echt gaat blijken.

Jonge Socialisten blij dat de PvdA eindelijk durft te kiezen

De Jonge Socialisten in de PvdA zetten in op aandacht voor toekomst; “Als de PvdA écht een ander en socialer Nederland wil dan moet zij duidelijke linkse keuzes maken en niet bang zijn daar een aantal mensen mee te verliezen. We zijn benieuwd met welke plannen Cohen en Spekman komen”, aldus Rick Jonker, landelijk voorzitter JS.

De PvdA moet gewoon doen waar ze voor is opgericht: pleiten voor toegankelijk en kwalitatief goed onderwijs, inzetten op zoveel mogelijk vaste werkgelegenheid, een degelijk pensioen, menselijke in plaats van marktgedreven zorg en niet te vergeten een solidair en democratisch Europa. Dan word het voor de burger concreet waarvoor de PvdA staat.

De Tweede Kamerfractie moet beter luisteren naar de achterban. "Fractie, vecht samen voor een rechtvaardiger en beter Nederland en maak duidelijk dat je samen met andere linkse en progressieve partijen een betere toekomst voor iedereen wil maken. Daar zal niet iedereen in de partij het mee eens zijn, maar dat is dan jammer. De tijd van visieloos rond kunnen dobberen is wat ons betreft écht voorbij", aldus Jonker.Onze prioriteiten voor het PvdA-congres! Lees verder

Onze prioriteiten voor het PvdA-congres!

Waar gaan we zaterdag voor knokken op het PvdA-congres? Hier een kort overzichtje van onze belangrijkste doelen.

Politieke jongeren hekelen advies Schnabel Lees verder

Politieke jongeren hekelen advies Schnabel

Vandaag is bekend geworden dat de commissie-Schnabel adviseert de wetgeving omtrent euthanasie niet uit te breiden. De jongerenorganisaties van de politieke partijen VVD, PvdA, D66 en GroenLinks en de jongerenorganisatie van de NVVE reageren teleurgesteld. "Dit advies is een tegenslag in de strijd voor de zelfbeschikking", laten de jongeren weten.

Rokjesdag groot succes! Lees verder

Rokjesdag groot succes!

Rokjesdag was zaterdag een groot succes! De Jonge Socialisten hadden een protest georganiseerd naar aanleiding van de massa-aanrandingen in Keulen en vele andere jongerenorganisaties hadden zich daarbij aangesloten.

Jonge Socialisten eren Els Borst met beeld Lees verder

Jonge Socialisten eren Els Borst met beeld

De Jonge Socialisten hebben afgelopen vrijdag Els Borst geëerd met een Borstbeeld dat op het ministerie werd neergezet. Lieke Kuiper overhandigde het Borstbeeld samen met vier andere jongerenorganisaties.

De onderwijsresolutie en de Derde Congreskrant Lees verder

De onderwijsresolutie en de Derde Congreskrant

Vandaag zijn de onderwijsresolutie en de Derde Congreskrant gepubliceerd van het Najaarscongres in Maastricht op 21 en 22 november 2015.

Nieuwsbrief
Naar de agenda