Nieuws

Jonge Socialisten blij dat de PvdA eindelijk durft te kiezen

Donderdag, 16 februari 2012. Nieuws

Cohen en Spekman willen linksom uit de economische crisis komen, zo was te lezen in Trouw vandaag. Zoals Spekman het op het PvdA congres in januari zei “de PvdA is links, laten we daar niet moeilijk over doen”. Daar zijn de Jonge Socialisten het volledig mee eens, er missen nog wel concrete punten waaruit die linkse koers echt gaat blijken.

Jonge Socialisten blij dat de PvdA eindelijk durft te kiezen

De Jonge Socialisten in de PvdA zetten in op aandacht voor toekomst; “Als de PvdA écht een ander en socialer Nederland wil dan moet zij duidelijke linkse keuzes maken en niet bang zijn daar een aantal mensen mee te verliezen. We zijn benieuwd met welke plannen Cohen en Spekman komen”, aldus Rick Jonker, landelijk voorzitter JS.

De PvdA moet gewoon doen waar ze voor is opgericht: pleiten voor toegankelijk en kwalitatief goed onderwijs, inzetten op zoveel mogelijk vaste werkgelegenheid, een degelijk pensioen, menselijke in plaats van marktgedreven zorg en niet te vergeten een solidair en democratisch Europa. Dan word het voor de burger concreet waarvoor de PvdA staat.

De Tweede Kamerfractie moet beter luisteren naar de achterban. "Fractie, vecht samen voor een rechtvaardiger en beter Nederland en maak duidelijk dat je samen met andere linkse en progressieve partijen een betere toekomst voor iedereen wil maken. Daar zal niet iedereen in de partij het mee eens zijn, maar dat is dan jammer. De tijd van visieloos rond kunnen dobberen is wat ons betreft écht voorbij", aldus Jonker.Werkplan Landelijk Bestuur 2015/2016 Lees verder

Werkplan Landelijk Bestuur 2015/2016

Vanochtend hebben we ons werkplan vastgesteld voor het komende jaar! In dit werkplan beschrijven we wat onze plannen zijn voor het komende bestuursjaar en welke doelen we in die tijd willen bereiken. We leggen de lat zoals altijd hoog, want er is veel te doen.

Van de vakschool naar een baan - Discussieavond middelbaar beroepsonderwijs Lees verder

Van de vakschool naar een baan - Discussieavond middelbaar beroepsonderwijs

Het middelbaar beroepsonderwijs is vaak het ondergeschoven kindje in het onderwijsveld. Zowel de PvdA als de JS proberen daar wat aan te doen. Op deze discussieavond gaan we met elkaar in gesprek over de verschillende thema's die het mbo bezighoudt en wat voor alternatieve onderwijsvormen er bijvoorbeeld zijn. Praat mee bij deze discussieavond van de Werkgroep Onderwijs.

Werkgroepweek van start! Lees verder

Werkgroepweek van start!

Deze week is het werkgroepweek! In de werkgroepweek laten we alle JS'ers kennis maken met de zeven werkgroepen van de JS (onderwijs, internationaal, wonen, zorg, defensie, duurzaamheid en economie).

JS-motie op PvdA-Ledenraad Lees verder

JS-motie op PvdA-Ledenraad

De JS dient vandaag op de PvdA-ledenraad onderstaande motie in. We hebben een negatief pre-advies gekregen van het partijbestuur, maar gaan toch ons best doen om het aangenomen te krijgen.

Wat doe jij voor een vluchteling? Lees verder

Wat doe jij voor een vluchteling?

Tijdens wat volgens de VN de grootste vluchtelingencrisis sinds de Tweede Wereldoorlog is, kunnen wij niet stil blijven zitten. Velen van ons willen graag iets doen, maar weten niet goed waar precies behoefte aan is.