Nieuws

Jonge Socialisten blij dat de PvdA eindelijk durft te kiezen

Donderdag, 16 februari 2012. Nieuws

Cohen en Spekman willen linksom uit de economische crisis komen, zo was te lezen in Trouw vandaag. Zoals Spekman het op het PvdA congres in januari zei “de PvdA is links, laten we daar niet moeilijk over doen”. Daar zijn de Jonge Socialisten het volledig mee eens, er missen nog wel concrete punten waaruit die linkse koers echt gaat blijken.

Jonge Socialisten blij dat de PvdA eindelijk durft te kiezen

De Jonge Socialisten in de PvdA zetten in op aandacht voor toekomst; “Als de PvdA écht een ander en socialer Nederland wil dan moet zij duidelijke linkse keuzes maken en niet bang zijn daar een aantal mensen mee te verliezen. We zijn benieuwd met welke plannen Cohen en Spekman komen”, aldus Rick Jonker, landelijk voorzitter JS.

De PvdA moet gewoon doen waar ze voor is opgericht: pleiten voor toegankelijk en kwalitatief goed onderwijs, inzetten op zoveel mogelijk vaste werkgelegenheid, een degelijk pensioen, menselijke in plaats van marktgedreven zorg en niet te vergeten een solidair en democratisch Europa. Dan word het voor de burger concreet waarvoor de PvdA staat.

De Tweede Kamerfractie moet beter luisteren naar de achterban. "Fractie, vecht samen voor een rechtvaardiger en beter Nederland en maak duidelijk dat je samen met andere linkse en progressieve partijen een betere toekomst voor iedereen wil maken. Daar zal niet iedereen in de partij het mee eens zijn, maar dat is dan jammer. De tijd van visieloos rond kunnen dobberen is wat ons betreft écht voorbij", aldus Jonker.Kandidaten Landelijk Bestuur 2015/2016 Lees verder

Kandidaten Landelijk Bestuur 2015/2016

De kandidaten voor het landelijk bestuur 2015/2016 zijn bekend! Klik snel verder om hun kandidaatstellingsbrieven te lezen en om meer te weten te komen over de verkiezingen.

Genomineerden Rooie Rakker en Verwelkte Roos Lees verder

Genomineerden Rooie Rakker en Verwelkte Roos

De JS gaat prijzen uitreiken!

Eerste Congreskrant Voorjaarscongres 2015 Lees verder

Eerste Congreskrant Voorjaarscongres 2015

De Eerste Congreskrant voor het Voorjaarscongres in Leiden staat nu online!

Speech voorzitter Bart van Bruggen op 1 mei Lees verder

Speech voorzitter Bart van Bruggen op 1 mei

Kameraden, Vandaag ben ik vereerd dat ik voor u mag staan. Uw generatie streed een belangrijke strijd en boekte sociaaldemocratische successen die ook nu nog standhouden, hyperkapitalisme en globalisering ten spijt. U streed voor bescherming van werknemers, een sterke verzorgingsstaat. Voor een solidair systeem.

Ledenraadpleging bed-bad-broodcompromis Lees verder

Ledenraadpleging bed-bad-broodcompromis

Gisteravond bereikten coalitiepartijen VVD en PvdA een compromis over de toekomst van de zogeheten bed-bad-broodregeling. Omdat dit een beladen onderwerp is dat de afgelopen periode veel (maatschappelijk) discussie teweeg bracht, willen we graag van onze leden weten wat zij van het compromis vinden.