Nieuws

Aftreden Internationaal Secretaris Eva Ruijters

Vrijdag, 17 februari 2012. Nieuws

Tot onze spijt moeten wij meedelen dat onze Internationaal Secretaris Eva Ruijters per 1 maart 2012 haar functie zal neerleggen.

Aftreden Internationaal Secretaris Eva Ruijters

Vanwege studieproblemen en –boetes ziet zij zich genoodzaakt haar studie voort te zetten in het buitenland. Wij zullen Eva ontzettend gaan missen. Het afgelopen jaar heeft zij de internationale JS ingrijpend vernieuwd en helemaal op de kaart gezet. Daarvoor willen wij Eva van harte bedanken. Eva heeft zelf een persoonlijke brief opgesteld aan alle JS’ers waarin ze haar vertrek toelicht en afscheid neemt; deze is bijgevoegd.

Wanneer een landelijk bestuurslid vertrekt, moet ook aan de toekomst worden gedacht. Maruschka Gijsbertha, momenteel bestuurslid Afdelingen & Trainingen, zal Eva de komende maanden vervangen als internationaal secretaris. Het landelijk bestuur heeft voor een dergelijke oplossing gekozen, omdat de periode tot het aanstaande congres waarop het hele landelijk bestuur gekozen wordt nog zeer kort is (3 maanden vanaf 1 maart), en Eva veel voorbereidende werkzaamheden heeft verricht voor de periode waarin zijzelf nu in het buitenland zit. Deze procedure is uiteraard in overeenstemming met de statuten, het huishoudelijk reglement en het presidium. Voor vragen of opmerkingen kan iedereen altijd bellen 0638820566 of mailen (rjonker@js.nl).

Met vriendelijke groet,

Rick, Dennis, Toon, Maruschka, Emma, Jules, Jean-Micheal

Persoonlijke brief EvaJonge Socialisten willen af van verplicht eigen risico Lees verder

Jonge Socialisten willen af van verplicht eigen risico

De Jonge Socialisten in de PvdA pleiten voor het afschaffen van het eigen risico in de zorg. Dit staat in een zorgplan dat zij op 26 maart overhandigen aan minister Schippers van Volksgezondheid en PvdA-Tweede Kamerlid Lea Bouwmeester.

Functieprofielen Landelijk Bestuur 2015-2016 Lees verder

Functieprofielen Landelijk Bestuur 2015-2016

Het presidium heeft de functieprofielen voor het bestuur 2015-2016 vastgesteld.

Jonge Socialisten: uitslag vervelend, maar niet verrassend Lees verder

Jonge Socialisten: uitslag vervelend, maar niet verrassend

De Jonge Socialisten in de PvdA (JS) spreken van een vervelende verkiezingsuitslag bij de Provinciale Statenverkiezingen van gisteren. De teleurstelling komt echter niet als een verrassing.

Stukken Verenigingsconferentie Lees verder

Stukken Verenigingsconferentie

Op zaterdag 21 maart organiseert het landelijk bestuur een verenigingsconferentie om met de leden in gesprek te gaan over de hervorming van het congres en het wijzigen van het huishoudelijk reglement. Ook gaan we de wensen inventariseren met betrekking tot een nieuwe website.

Toespraak Bart bij Protestmars Hoger Onderwijs Lees verder

Toespraak Bart bij Protestmars Hoger Onderwijs

De Jonge Socialisten liepen mee in de Protestmars voor Democratisch Hoger Onderwijs. Onze voorzitter Bart mocht de demonstranten toespreken. De tekst van zijn speech kan je hier terug lezen: