Nieuws

Aftreden Internationaal Secretaris Eva Ruijters

Vrijdag, 17 februari 2012. Nieuws

Tot onze spijt moeten wij meedelen dat onze Internationaal Secretaris Eva Ruijters per 1 maart 2012 haar functie zal neerleggen.

Aftreden Internationaal Secretaris Eva Ruijters

Vanwege studieproblemen en –boetes ziet zij zich genoodzaakt haar studie voort te zetten in het buitenland. Wij zullen Eva ontzettend gaan missen. Het afgelopen jaar heeft zij de internationale JS ingrijpend vernieuwd en helemaal op de kaart gezet. Daarvoor willen wij Eva van harte bedanken. Eva heeft zelf een persoonlijke brief opgesteld aan alle JS’ers waarin ze haar vertrek toelicht en afscheid neemt; deze is bijgevoegd.

Wanneer een landelijk bestuurslid vertrekt, moet ook aan de toekomst worden gedacht. Maruschka Gijsbertha, momenteel bestuurslid Afdelingen & Trainingen, zal Eva de komende maanden vervangen als internationaal secretaris. Het landelijk bestuur heeft voor een dergelijke oplossing gekozen, omdat de periode tot het aanstaande congres waarop het hele landelijk bestuur gekozen wordt nog zeer kort is (3 maanden vanaf 1 maart), en Eva veel voorbereidende werkzaamheden heeft verricht voor de periode waarin zijzelf nu in het buitenland zit. Deze procedure is uiteraard in overeenstemming met de statuten, het huishoudelijk reglement en het presidium. Voor vragen of opmerkingen kan iedereen altijd bellen 0638820566 of mailen (rjonker@js.nl).

Met vriendelijke groet,

Rick, Dennis, Toon, Maruschka, Emma, Jules, Jean-Micheal

Persoonlijke brief EvaOnze prioriteiten voor het PvdA-congres! Lees verder

Onze prioriteiten voor het PvdA-congres!

Waar gaan we zaterdag voor knokken op het PvdA-congres? Hier een kort overzichtje van onze belangrijkste doelen.

Politieke jongeren hekelen advies Schnabel Lees verder

Politieke jongeren hekelen advies Schnabel

Vandaag is bekend geworden dat de commissie-Schnabel adviseert de wetgeving omtrent euthanasie niet uit te breiden. De jongerenorganisaties van de politieke partijen VVD, PvdA, D66 en GroenLinks en de jongerenorganisatie van de NVVE reageren teleurgesteld. "Dit advies is een tegenslag in de strijd voor de zelfbeschikking", laten de jongeren weten.

Rokjesdag groot succes! Lees verder

Rokjesdag groot succes!

Rokjesdag was zaterdag een groot succes! De Jonge Socialisten hadden een protest georganiseerd naar aanleiding van de massa-aanrandingen in Keulen en vele andere jongerenorganisaties hadden zich daarbij aangesloten.

Jonge Socialisten eren Els Borst met beeld Lees verder

Jonge Socialisten eren Els Borst met beeld

De Jonge Socialisten hebben afgelopen vrijdag Els Borst geëerd met een Borstbeeld dat op het ministerie werd neergezet. Lieke Kuiper overhandigde het Borstbeeld samen met vier andere jongerenorganisaties.

De onderwijsresolutie en de Derde Congreskrant Lees verder

De onderwijsresolutie en de Derde Congreskrant

Vandaag zijn de onderwijsresolutie en de Derde Congreskrant gepubliceerd van het Najaarscongres in Maastricht op 21 en 22 november 2015.

Nieuwsbrief
Naar de agenda