Nieuws

Aftreden Internationaal Secretaris Eva Ruijters

Vrijdag, 17 februari 2012. Nieuws

Tot onze spijt moeten wij meedelen dat onze Internationaal Secretaris Eva Ruijters per 1 maart 2012 haar functie zal neerleggen.

Aftreden Internationaal Secretaris Eva Ruijters

Vanwege studieproblemen en –boetes ziet zij zich genoodzaakt haar studie voort te zetten in het buitenland. Wij zullen Eva ontzettend gaan missen. Het afgelopen jaar heeft zij de internationale JS ingrijpend vernieuwd en helemaal op de kaart gezet. Daarvoor willen wij Eva van harte bedanken. Eva heeft zelf een persoonlijke brief opgesteld aan alle JS’ers waarin ze haar vertrek toelicht en afscheid neemt; deze is bijgevoegd.

Wanneer een landelijk bestuurslid vertrekt, moet ook aan de toekomst worden gedacht. Maruschka Gijsbertha, momenteel bestuurslid Afdelingen & Trainingen, zal Eva de komende maanden vervangen als internationaal secretaris. Het landelijk bestuur heeft voor een dergelijke oplossing gekozen, omdat de periode tot het aanstaande congres waarop het hele landelijk bestuur gekozen wordt nog zeer kort is (3 maanden vanaf 1 maart), en Eva veel voorbereidende werkzaamheden heeft verricht voor de periode waarin zijzelf nu in het buitenland zit. Deze procedure is uiteraard in overeenstemming met de statuten, het huishoudelijk reglement en het presidium. Voor vragen of opmerkingen kan iedereen altijd bellen 0638820566 of mailen (rjonker@js.nl).

Met vriendelijke groet,

Rick, Dennis, Toon, Maruschka, Emma, Jules, Jean-Micheal

Persoonlijke brief EvaLedenraadpleging bed-bad-broodcompromis Lees verder

Ledenraadpleging bed-bad-broodcompromis

Gisteravond bereikten coalitiepartijen VVD en PvdA een compromis over de toekomst van de zogeheten bed-bad-broodregeling. Omdat dit een beladen onderwerp is dat de afgelopen periode veel (maatschappelijk) discussie teweeg bracht, willen we graag van onze leden weten wat zij van het compromis vinden.

Jonge Socialisten: bed-bad-broodcompromis is vooral een oplossing voor een politiek probleem Lees verder

Jonge Socialisten: bed-bad-broodcompromis is vooral een oplossing voor een politiek probleem

Een grote meerderheid van de Jonge Socialisten in de PvdA (JS) ziet in het bed-bad-broodcompromis van PvdA en VVD vooral een compromis dat een politiek probleem moet oplossen, in plaats van de problemen van uitgeprocedeerde asielzoekers. Dat blijkt uit een ledenraadpleging die vandaag door 237 Jonge Socialisten is ingevuld.

YES Congres Zwitserland Lees verder

YES Congres Zwitserland

Van 9 tot 12 april bezochten we het congres van onze Europese koepelorganisatie de Young European Socialists (YES) in Winterthur, Zwitserland.Op het congres hebben we hard ons best gedaan om onze kandidaat Bo Schijven verkozen te krijgen als vice-president van YES, maar dit is helaas niet gelukt. We wensen alle verkozenen, zowel in het bestuur als de control commission, veel succes de komende twee jaar!

De Zondagsbrief van Bart Lees verder

De Zondagsbrief van Bart

Voorzitter Bart schreef voor de PvdA vandaag de zondagsbrief. Lees de brief van Bart, over de strijd tegen het minimumjeugdloon, hier.

Belangrijke deadlines Voorjaarscongres Leiden Lees verder

Belangrijke deadlines Voorjaarscongres Leiden

Het Voorjaarscongres vindt jaar plaats in Leiden op 13 en 14 juni. Dat lijkt nog ver weg (en dat is het ook), maar houd de volgende deadlines goed in de gaten. Vergeet je ook vooral niet aan te melden via het aanmeldformulier.