Nieuws

Aftreden Internationaal Secretaris Eva Ruijters

Vrijdag, 17 februari 2012. Nieuws

Tot onze spijt moeten wij meedelen dat onze Internationaal Secretaris Eva Ruijters per 1 maart 2012 haar functie zal neerleggen.

Aftreden Internationaal Secretaris Eva Ruijters

Vanwege studieproblemen en –boetes ziet zij zich genoodzaakt haar studie voort te zetten in het buitenland. Wij zullen Eva ontzettend gaan missen. Het afgelopen jaar heeft zij de internationale JS ingrijpend vernieuwd en helemaal op de kaart gezet. Daarvoor willen wij Eva van harte bedanken. Eva heeft zelf een persoonlijke brief opgesteld aan alle JS’ers waarin ze haar vertrek toelicht en afscheid neemt; deze is bijgevoegd.

Wanneer een landelijk bestuurslid vertrekt, moet ook aan de toekomst worden gedacht. Maruschka Gijsbertha, momenteel bestuurslid Afdelingen & Trainingen, zal Eva de komende maanden vervangen als internationaal secretaris. Het landelijk bestuur heeft voor een dergelijke oplossing gekozen, omdat de periode tot het aanstaande congres waarop het hele landelijk bestuur gekozen wordt nog zeer kort is (3 maanden vanaf 1 maart), en Eva veel voorbereidende werkzaamheden heeft verricht voor de periode waarin zijzelf nu in het buitenland zit. Deze procedure is uiteraard in overeenstemming met de statuten, het huishoudelijk reglement en het presidium. Voor vragen of opmerkingen kan iedereen altijd bellen 0638820566 of mailen (rjonker@js.nl).

Met vriendelijke groet,

Rick, Dennis, Toon, Maruschka, Emma, Jules, Jean-Micheal

Persoonlijke brief EvaTweede Congreskrant Online Lees verder

Tweede Congreskrant Online

De Tweede Congreskrant van het aankomende Najaarscongres in Groningen staat online!

Deze week, ledenwerfweek! Lees verder

Deze week, ledenwerfweek!

Deze week staat volledig in het teken van het werven van leden! Ken je mensen die politiek geïnteresseerd zijn of maatschappelijk betrokken? Die een hart hebben voor solidariteit en het sociale niet uit het oog verliezen? Maak ze dan lid!

Jonge Socialisten bieden D66 helpende hand Lees verder

Jonge Socialisten bieden D66 helpende hand

De Jonge Socialisten in de PvdA (JS) hebben met verbazing kennisgenomen van de groeitour die D66 afgelopen vrijdag aankondigde. Twee dagen eerder lieten ze namelijk samen met het CDA weten juist extra te willen snoeien.

Alles over het Najaarscongres in Groningen! Lees verder

Alles over het Najaarscongres in Groningen!

Het Najaarscongres vindt plaats op 22 en 23 november in Groningen. Lees hier alles over de opzet van het congres, de ingediende voorstellen en de belangrijkste praktische zaken.

'Studentenbond spreekt niet namens ons' Lees verder

'Studentenbond spreekt niet namens ons'

De onafhankelijke jongerenorganisaties van de VVD, PvdA en D66 verenigen zich in hun steun voor het sociaal leenstelsel. De JOVD, Jonge Socialisten en Jonge Democraten vinden het akkoord 'voor iedere student de beste uitkomst'.