Nieuws

Aftreden Internationaal Secretaris Eva Ruijters

Vrijdag, 17 februari 2012. Nieuws

Tot onze spijt moeten wij meedelen dat onze Internationaal Secretaris Eva Ruijters per 1 maart 2012 haar functie zal neerleggen.

Aftreden Internationaal Secretaris Eva Ruijters

Vanwege studieproblemen en –boetes ziet zij zich genoodzaakt haar studie voort te zetten in het buitenland. Wij zullen Eva ontzettend gaan missen. Het afgelopen jaar heeft zij de internationale JS ingrijpend vernieuwd en helemaal op de kaart gezet. Daarvoor willen wij Eva van harte bedanken. Eva heeft zelf een persoonlijke brief opgesteld aan alle JS’ers waarin ze haar vertrek toelicht en afscheid neemt; deze is bijgevoegd.

Wanneer een landelijk bestuurslid vertrekt, moet ook aan de toekomst worden gedacht. Maruschka Gijsbertha, momenteel bestuurslid Afdelingen & Trainingen, zal Eva de komende maanden vervangen als internationaal secretaris. Het landelijk bestuur heeft voor een dergelijke oplossing gekozen, omdat de periode tot het aanstaande congres waarop het hele landelijk bestuur gekozen wordt nog zeer kort is (3 maanden vanaf 1 maart), en Eva veel voorbereidende werkzaamheden heeft verricht voor de periode waarin zijzelf nu in het buitenland zit. Deze procedure is uiteraard in overeenstemming met de statuten, het huishoudelijk reglement en het presidium. Voor vragen of opmerkingen kan iedereen altijd bellen 0638820566 of mailen (rjonker@js.nl).

Met vriendelijke groet,

Rick, Dennis, Toon, Maruschka, Emma, Jules, Jean-Micheal

Persoonlijke brief EvaDerde congreskrant online Lees verder

Derde congreskrant online

Het presidium heeft de Derde Congreskrant vastgesteld waarin de notulen van het voorjaarscongres te lezen zijn.

Verwelkte Roos voor Dijsselbloem Lees verder

Verwelkte Roos voor Dijsselbloem

De Jonge Socialisten in de PvdA reiken dit jaar de Verwelkte Roos uit aan Jeroen Dijsselbloem. Hoewel die dit jaar eigenlijk voor Willem Vermeend bedoeld was, gaat Dijsselbloem er toch met deze twijfelachtige eer vandoor. JS-voorzitter Bart van Bruggen: “Het totale gebrek aan compassie met het Griekse humanitaire drama dat Dijsselbloem getoond heeft maakt dat hij onze Verwelkte Roos nu meer dan wie ook verdient.”

Feta voor Jacques Monasch Lees verder

Feta voor Jacques Monasch

Het patent voor oliedomme en beledigende uitspraken blijkt niet exclusief in handen van werkgeversvoorman Hans de Boer. Ook PvdA-Kamerlid Jacques Monasch kan er wat van. Vandaag stak hij op Twitter zijn spreekwoordelijke middelvinger op naar de Griekse bevolking.

Ik ben niet racistisch, maar … Lees verder

Ik ben niet racistisch, maar …

De Jonge Socialisten in de PvdA, DWARS en PINK hebben vandaag een video en een manifest gelanceerd om discriminatie aan te pakken in Nederland. De politieke jongerenorganisaties willen dat bedrijven die discrimineren harder worden aangepakt en dat de overheid een proef moet starten met anoniem solliciteren.

Dit is het landelijk bestuur 2015/2016 Lees verder

Dit is het landelijk bestuur 2015/2016

De uitslag van de verkiezingen voor het nieuwe landelijk bestuur van de Jonge Socialisten in de PvdA is bekend!

Nieuwsbrief
Naar de agenda