Nieuws

Aftreden Internationaal Secretaris Eva Ruijters

Vrijdag, 17 februari 2012. Nieuws

Tot onze spijt moeten wij meedelen dat onze Internationaal Secretaris Eva Ruijters per 1 maart 2012 haar functie zal neerleggen.

Aftreden Internationaal Secretaris Eva Ruijters

Vanwege studieproblemen en –boetes ziet zij zich genoodzaakt haar studie voort te zetten in het buitenland. Wij zullen Eva ontzettend gaan missen. Het afgelopen jaar heeft zij de internationale JS ingrijpend vernieuwd en helemaal op de kaart gezet. Daarvoor willen wij Eva van harte bedanken. Eva heeft zelf een persoonlijke brief opgesteld aan alle JS’ers waarin ze haar vertrek toelicht en afscheid neemt; deze is bijgevoegd.

Wanneer een landelijk bestuurslid vertrekt, moet ook aan de toekomst worden gedacht. Maruschka Gijsbertha, momenteel bestuurslid Afdelingen & Trainingen, zal Eva de komende maanden vervangen als internationaal secretaris. Het landelijk bestuur heeft voor een dergelijke oplossing gekozen, omdat de periode tot het aanstaande congres waarop het hele landelijk bestuur gekozen wordt nog zeer kort is (3 maanden vanaf 1 maart), en Eva veel voorbereidende werkzaamheden heeft verricht voor de periode waarin zijzelf nu in het buitenland zit. Deze procedure is uiteraard in overeenstemming met de statuten, het huishoudelijk reglement en het presidium. Voor vragen of opmerkingen kan iedereen altijd bellen 0638820566 of mailen (rjonker@js.nl).

Met vriendelijke groet,

Rick, Dennis, Toon, Maruschka, Emma, Jules, Jean-Micheal

Persoonlijke brief EvaWerkplan Landelijk Bestuur 2015/2016 Lees verder

Werkplan Landelijk Bestuur 2015/2016

Vanochtend hebben we ons werkplan vastgesteld voor het komende jaar! In dit werkplan beschrijven we wat onze plannen zijn voor het komende bestuursjaar en welke doelen we in die tijd willen bereiken. We leggen de lat zoals altijd hoog, want er is veel te doen.

Van de vakschool naar een baan - Discussieavond middelbaar beroepsonderwijs Lees verder

Van de vakschool naar een baan - Discussieavond middelbaar beroepsonderwijs

Het middelbaar beroepsonderwijs is vaak het ondergeschoven kindje in het onderwijsveld. Zowel de PvdA als de JS proberen daar wat aan te doen. Op deze discussieavond gaan we met elkaar in gesprek over de verschillende thema's die het mbo bezighoudt en wat voor alternatieve onderwijsvormen er bijvoorbeeld zijn. Praat mee bij deze discussieavond van de Werkgroep Onderwijs.

Werkgroepweek van start! Lees verder

Werkgroepweek van start!

Deze week is het werkgroepweek! In de werkgroepweek laten we alle JS'ers kennis maken met de zeven werkgroepen van de JS (onderwijs, internationaal, wonen, zorg, defensie, duurzaamheid en economie).

JS-motie op PvdA-Ledenraad Lees verder

JS-motie op PvdA-Ledenraad

De JS dient vandaag op de PvdA-ledenraad onderstaande motie in. We hebben een negatief pre-advies gekregen van het partijbestuur, maar gaan toch ons best doen om het aangenomen te krijgen.

Wat doe jij voor een vluchteling? Lees verder

Wat doe jij voor een vluchteling?

Tijdens wat volgens de VN de grootste vluchtelingencrisis sinds de Tweede Wereldoorlog is, kunnen wij niet stil blijven zitten. Velen van ons willen graag iets doen, maar weten niet goed waar precies behoefte aan is.