Nieuws

Aftreden Internationaal Secretaris Eva Ruijters

Vrijdag, 17 februari 2012. Nieuws

Tot onze spijt moeten wij meedelen dat onze Internationaal Secretaris Eva Ruijters per 1 maart 2012 haar functie zal neerleggen.

Aftreden Internationaal Secretaris Eva Ruijters

Vanwege studieproblemen en –boetes ziet zij zich genoodzaakt haar studie voort te zetten in het buitenland. Wij zullen Eva ontzettend gaan missen. Het afgelopen jaar heeft zij de internationale JS ingrijpend vernieuwd en helemaal op de kaart gezet. Daarvoor willen wij Eva van harte bedanken. Eva heeft zelf een persoonlijke brief opgesteld aan alle JS’ers waarin ze haar vertrek toelicht en afscheid neemt; deze is bijgevoegd.

Wanneer een landelijk bestuurslid vertrekt, moet ook aan de toekomst worden gedacht. Maruschka Gijsbertha, momenteel bestuurslid Afdelingen & Trainingen, zal Eva de komende maanden vervangen als internationaal secretaris. Het landelijk bestuur heeft voor een dergelijke oplossing gekozen, omdat de periode tot het aanstaande congres waarop het hele landelijk bestuur gekozen wordt nog zeer kort is (3 maanden vanaf 1 maart), en Eva veel voorbereidende werkzaamheden heeft verricht voor de periode waarin zijzelf nu in het buitenland zit. Deze procedure is uiteraard in overeenstemming met de statuten, het huishoudelijk reglement en het presidium. Voor vragen of opmerkingen kan iedereen altijd bellen 0638820566 of mailen (rjonker@js.nl).

Met vriendelijke groet,

Rick, Dennis, Toon, Maruschka, Emma, Jules, Jean-Micheal

Persoonlijke brief EvaGenomineerden Rooie Rakker en Verwelkte Roos Lees verder

Genomineerden Rooie Rakker en Verwelkte Roos

De JS gaat prijzen uitreiken!

Eerste Congreskrant Voorjaarscongres 2015 Lees verder

Eerste Congreskrant Voorjaarscongres 2015

De Eerste Congreskrant voor het Voorjaarscongres in Leiden staat nu online!

Speech voorzitter Bart van Bruggen op 1 mei Lees verder

Speech voorzitter Bart van Bruggen op 1 mei

Kameraden, Vandaag ben ik vereerd dat ik voor u mag staan. Uw generatie streed een belangrijke strijd en boekte sociaaldemocratische successen die ook nu nog standhouden, hyperkapitalisme en globalisering ten spijt. U streed voor bescherming van werknemers, een sterke verzorgingsstaat. Voor een solidair systeem.

Ledenraadpleging bed-bad-broodcompromis Lees verder

Ledenraadpleging bed-bad-broodcompromis

Gisteravond bereikten coalitiepartijen VVD en PvdA een compromis over de toekomst van de zogeheten bed-bad-broodregeling. Omdat dit een beladen onderwerp is dat de afgelopen periode veel (maatschappelijk) discussie teweeg bracht, willen we graag van onze leden weten wat zij van het compromis vinden.

Jonge Socialisten: bed-bad-broodcompromis is vooral een oplossing voor een politiek probleem Lees verder

Jonge Socialisten: bed-bad-broodcompromis is vooral een oplossing voor een politiek probleem

Een grote meerderheid van de Jonge Socialisten in de PvdA (JS) ziet in het bed-bad-broodcompromis van PvdA en VVD vooral een compromis dat een politiek probleem moet oplossen, in plaats van de problemen van uitgeprocedeerde asielzoekers. Dat blijkt uit een ledenraadpleging die vandaag door 237 Jonge Socialisten is ingevuld.