Nieuws

Aftreden Internationaal Secretaris Eva Ruijters

Vrijdag, 17 februari 2012. Nieuws

Tot onze spijt moeten wij meedelen dat onze Internationaal Secretaris Eva Ruijters per 1 maart 2012 haar functie zal neerleggen.

Aftreden Internationaal Secretaris Eva Ruijters

Vanwege studieproblemen en –boetes ziet zij zich genoodzaakt haar studie voort te zetten in het buitenland. Wij zullen Eva ontzettend gaan missen. Het afgelopen jaar heeft zij de internationale JS ingrijpend vernieuwd en helemaal op de kaart gezet. Daarvoor willen wij Eva van harte bedanken. Eva heeft zelf een persoonlijke brief opgesteld aan alle JS’ers waarin ze haar vertrek toelicht en afscheid neemt; deze is bijgevoegd.

Wanneer een landelijk bestuurslid vertrekt, moet ook aan de toekomst worden gedacht. Maruschka Gijsbertha, momenteel bestuurslid Afdelingen & Trainingen, zal Eva de komende maanden vervangen als internationaal secretaris. Het landelijk bestuur heeft voor een dergelijke oplossing gekozen, omdat de periode tot het aanstaande congres waarop het hele landelijk bestuur gekozen wordt nog zeer kort is (3 maanden vanaf 1 maart), en Eva veel voorbereidende werkzaamheden heeft verricht voor de periode waarin zijzelf nu in het buitenland zit. Deze procedure is uiteraard in overeenstemming met de statuten, het huishoudelijk reglement en het presidium. Voor vragen of opmerkingen kan iedereen altijd bellen 0638820566 of mailen (rjonker@js.nl).

Met vriendelijke groet,

Rick, Dennis, Toon, Maruschka, Emma, Jules, Jean-Micheal

Persoonlijke brief EvaBart's speech op het PvdA-Congres Lees verder

Bart's speech op het PvdA-Congres

'Het wordt tijd om die stille meerderheid van gewone mensen, die welwillende krachten in ons land te mobiliseren om samen te strijden voor een écht vrij en saamhorig Nederland. Dat is de strijd die we de komende twee jaar moeten leveren.'

Uitkomst evaluatie-enquête Najaarscongres Lees verder

Uitkomst evaluatie-enquête Najaarscongres

Op 22 en 23 november vond het JS Najaarscongres in Groningen plaats. Voor dit congres is door het LB gekozen voor een andere opzet dan voorheen. In een enquête is aan alle congresgangers gevraagd wat zij vonden van deze nieuwe congresopzet. De uitkomsten van die enquête staan nu online.

Brief politieke jongeren aan senatoren: ''Laat u niet foppen door studentenbonden'' Lees verder

Brief politieke jongeren aan senatoren: ''Laat u niet foppen door studentenbonden''

De voorzitters van de Jonge Socialisten, JOVD en Jonge Democraten roepen de Eerste Kamer in een gezamenlijke brief op om vόόr het leenstelsel te stemmen.

De JS zoekt een vrijwilliger tijdens de campagne! Lees verder

De JS zoekt een vrijwilliger tijdens de campagne!

Lijkt het jou leuk om tijdens de Provinciale Statencampagne samen met het Landelijk Bestuur te werken aan een succesvolle campagne voor onze JS kandidaten (en de PvdA als geheel)?

'Je Suis Charlie' kolossaal op Den Haag Centraal Lees verder

'Je Suis Charlie' kolossaal op Den Haag Centraal

Politieke jongeren van VVD, PvdA en GroenLinks betuigen steun aan het Franse Tijdschrift Charlie Hebdo.