Nieuws

Aftreden Internationaal Secretaris Eva Ruijters

Vrijdag, 17 februari 2012. Nieuws

Tot onze spijt moeten wij meedelen dat onze Internationaal Secretaris Eva Ruijters per 1 maart 2012 haar functie zal neerleggen.

Aftreden Internationaal Secretaris Eva Ruijters

Vanwege studieproblemen en –boetes ziet zij zich genoodzaakt haar studie voort te zetten in het buitenland. Wij zullen Eva ontzettend gaan missen. Het afgelopen jaar heeft zij de internationale JS ingrijpend vernieuwd en helemaal op de kaart gezet. Daarvoor willen wij Eva van harte bedanken. Eva heeft zelf een persoonlijke brief opgesteld aan alle JS’ers waarin ze haar vertrek toelicht en afscheid neemt; deze is bijgevoegd.

Wanneer een landelijk bestuurslid vertrekt, moet ook aan de toekomst worden gedacht. Maruschka Gijsbertha, momenteel bestuurslid Afdelingen & Trainingen, zal Eva de komende maanden vervangen als internationaal secretaris. Het landelijk bestuur heeft voor een dergelijke oplossing gekozen, omdat de periode tot het aanstaande congres waarop het hele landelijk bestuur gekozen wordt nog zeer kort is (3 maanden vanaf 1 maart), en Eva veel voorbereidende werkzaamheden heeft verricht voor de periode waarin zijzelf nu in het buitenland zit. Deze procedure is uiteraard in overeenstemming met de statuten, het huishoudelijk reglement en het presidium. Voor vragen of opmerkingen kan iedereen altijd bellen 0638820566 of mailen (rjonker@js.nl).

Met vriendelijke groet,

Rick, Dennis, Toon, Maruschka, Emma, Jules, Jean-Micheal

Persoonlijke brief EvaLees verder

Moties en amendementen congres

De ingediende moties en amendementen zijn hier te vinden.

Alles over het Najaarscongres! Lees verder

Alles over het Najaarscongres!

Op 21 en 22 november vindt in Maastricht het Najaarscongres van de JS plaats. Hier gaan we met elkaar in discussie over het thema 'Onderwijs: verheffing & emancipatie'.

Eigen tempo of eenheidsworst? - Discussieavond voortgezet onderwijs Lees verder

Eigen tempo of eenheidsworst? - Discussieavond voortgezet onderwijs

Bijna vijftig jaar naar de invoering van de Mammoetwet laait de discussie over het voortgezet onderwijs op. Moet er niet grondig verbouwd worden? Is het tijd voor een nieuwe Mammoetwet? Praat mee bij deze discussieavond van de Werkgroep Onderwijs.

Eerste Congreskrant online! Lees verder

Eerste Congreskrant online!

Vandaag is de Eerste Congreskrant gepubliceerd. Hierin vind je alle logistieke en procedurele informatie over het Najaarscongres 2015.

Jonge Socialisten: “Nijpels, lever je opdracht in!” Lees verder

Jonge Socialisten: “Nijpels, lever je opdracht in!”

De Jonge Socialisten in de PvdA (JS) vinden dat Ed Nijpels, die toeziet op de uitvoering van het energieakkoord, zijn opdracht moet inleveren. Vandaag bleek opnieuw dat de doelstellingen uit het energieakkoord bij lange na niet gehaald gaan worden. “Voor Nijpels lijkt het me bijzonder frustrerend dat het kabinet zo laks omspringt met het energieakkoord,” Aldus JS-voorzitter Bart van Bruggen. “Bij herhaling toont het kabinet geen verbetering, daarom moet Nijpels de nucleaire optie kiezen: z’n opdracht teruggeven. Zo’n signaal zou het kabinet toch aan het denken moeten zetten.”